Det som inte får hända.

Har det otänkbara hänt? I Sverige får ca 10 000 personer ett plötsligt hjärtstopp, det kan vara någon på din arbetsplats, i hemmet eller någon du möter på stan.

Därför rekommenderar vi på yrkeskläder för proffs att ni bör gå en HLR kurs, men tills dess har vi valt att skriva en förklarning hur du bör agera i detta fall.
Detta är INTE ett komplement till att gå en HLR kurs och du bör inte använda detta material än mer som en påminnelse om hur det bör fungera. 

Följ dessa steg för att ge hjärt-lungräddning:

Andningsräddning

Om du inte är bekväm med att blåsa in luft i personens mun kan du istället i det fallet bara fortsätta med HLR, är ni två rekommenderar vi att den som inte gör kompressioner ska lyfta hakan upp och bakåt, detta är för att skapa fria luftvägar. Detta ska göras även om man gör inblåsningar.

Tips för att ge hjärt-lungräddning


Första hjälpen lådan 

Vi har nog alla sett en första hjälpen låda vid något tillfälle, men skulle du med handen på hjärtat kunna säga att du vet hur man använder allt i lådan om nu situationen kräver det, vi tror säkert ni klarar av det men för att vara säkra valde vi att skriva ned det här. Vi förstår att det är många småsaker och oftast ganska återupprepande grejer i lådan men vi vill iallafall gå igenom och skapa en kort guide till hur man iallfall använder den vi har ifrån OX-ON

 
Adhesive tape används för att fästa förband eller bandage på plats. Den är tillverkad av ett klister som håller förbandet eller bandaget på plats. Använd den för att fästa ett förband på ett sår eller ett bandage på ett stukat ben eller arm.

Det är viktigt att läsa instruktionerna som medföljer varje produkt innan du använder den. Dessa instruktioner kan innehålla specifika anvisningar om hur du använder produkten på ett säkert och effektivt sätt.